Aakaar Puppet Theatre

Amar Singh Rator

Del 07 d'octubre al 09 d'octubre
17ª Edició Festival Internacional de Putxinel·lis - La Puntual
La 17a edició del Festival Internacional de Putxinel·lis s’inaugura el divendres 7 d'octubre amb l'espectacle "Amar Singh Rator" del titellaire Premi Nacional de les Arts 2004, Puran Bhatt, una proposta escènica tradicional amb arrels mil·lenàries vinguda expressament de l'Índia. “Amar Singh Rathor” és una epopeia popular que ha sobreviscut als segles, sovint explicada pels Bhat, els titellaires kathputli de Rajasthan. L'heroi epònim és un guerrer rajput del segle XVII procedent de Nagour que va servir a les ordres d'un emperador mogol, normalment identificat com Akbar o Shah Jahan, el constructor del Taj Mahal. La representació es divideix en diversos episodis de la saga. Aakaar Puppet Theatre El Teatre de Marionetes Aakaar va ser fundat el 1988 per Puran Bhat, a Nova Delhi, on tots els membres de la companyia continuen vivint i treballant. La companyia desenvolupa i promou les marionetes tradicionals índies Kathputli (marionetes de fil) a l'Índia i a l'estranger, i treballa amb molts artistes indis i internacionals: titellaires, músics, actors i ballarins. S'utilitza una gran varietat de marionetes, màscares i altres objectes escènics per a contar tant contes tradicionals i populars com a noves històries que tracten temes socials i educatius. Gènere El Kathputli és un teatre de marionetes de fil, originari de Rajasthan i és la forma més popular de marionetes de l'Índia. L'art de les marionetes de Rajasthan (també anomenat Kathputli) es va originar fa mil anys, quan la comunitat Bhat va començar a practicar aquest art. Patrocinat per moltes famílies governants de l'estat, aviat es va convertir en una important forma d'art de la regió. Històricament, aquestes marionetes no sols eren una font d'entreteniment, sinó que també proporcionaven educació moral i social. Aquests espectacles de marionetes feien que la gent fos conscient dels problemes socials als quals s'enfrontava tothom i també mostraven maneres de resoldre'ls.

Informació de l'obra

Idioma: Sense paraules amb múcica en directe
Durada: 40 minuts
Edat Recomanada: Per a tots els públics
Tècnica: Marionetes de fil

Horaris

Divendres 7 d'octubre a les 18h.
Dissabte 8 d'octubre a les 12h. i 18h.
Diumenge 9 d'octubre a les 12h. i 17h.

Fitxa artística de l'obra

Direcció i titelles: Puran Bhatt

El Kathputli és un teatre de marionetes de fil, originari de Rajasthan i és la forma més popular de marionetes de l'Índia.
exclamacionRecordeu que:

Amb la compra de les seves entrades adquireix els següents drets i obligacions:

  • Serà necessari arribar al teatre amb un mínim de 30 minuts d’antelació per a facilitar l’entrada escalonada.
    Els menors de 2 anys (vint-i-quatre mesos) no paguen entrada (excepte en espectacles especialment dirigits a bebès).
  • Els espectadors hauran de complir amb la normativa establerta en el teatre i la indicada pel personal de la sala.
  • Si ha adquirit l’entrada i no pot venir al teatre per qualsevol motiu, li facilitarem un canvi de data o li proporcionarem un val per a venir en una data que li convingui (sempre que el sol·liciti amb un mínim de 3 hores d’antelació abans de l’inici de l’espectacle al telèfon 639 305 353).
  • En cas que el teatre hagi de suspendre alguna actuació, se li oferirà el retorn de l’import de les seves entrades o el canvi per una funció futura.