Cia Irene Vecchia (Itàlia)

Pulcinella amb Irene Vecchia

Del 15 al 17 d'octubre

Espectacle tradicional de marionetes interpretat per la titellaire Irene Vecchia.

Pulcinella és un dels personatges i màscares més famosos del món, i té germans i cosins a tot el món especialment a Europa, aquests són: Mr. Punch and Judy tradició a Anglaterra, Polichinelle a França, Petruska a Rússia, Don Cristóbal a Espanya, Jan Klassen a Holanda, Kaspar a Alemanya, Vitez Laszlo a Hongria  i Dom Roberto a Portugal.

Els espectacles de Guarattelle són els tradicionals espectacles napolitans de titelles de guant. Aquest tipus d'espectacle de marionetes és una tradició popular transmesa oralment des de fa més de 500 anys. El protagonista i ànima de les històries és Pulcinella, que, cantant a la seva estimada Teresina, s'enfronta al "Guappo" el manaire, o a un gos monstruós, o a la mort. A través de la lluita, rítmica i musical, Pulcinella reviu cada vegada en l'espectacle que representa, sense tantes paraules, les emocions de la vida humana en les quals tots podríem reconèixer-nos.

L'espectacle Guarattelle és com una música, en la qual els moviments són el ritme i les paraules l'harmonia.

Irene Vecchia comença a fer marionetes en el 2000, aprenent de l'escola napolitana de Guarattelle, aprèn la gramàtica bàsica de la tradició de Pulcinella. Desenvolupa a la seva manera les històries de Pulcinella, investigant i creant altres espectacles.

16a edició del Festival Internacional Putxinel·lis - La Puntual

Informació de l'obra

Durada: 40 minuts
Edat Recomanada: Per a tots els públics a partir de 4 anys
Tècnica: Titelles de guant

Horaris

Divendres 15 d'octubre a les 18h.
Dissabte 16 d'octubre a les 12h. i 18h.
Diumenge 17 d'octubre a les 12h. i 17h.

Fitxa artística de l'obra

Titellaire: Irene Vecchia