Cursos i tallers a La Puntual

A La Puntual ens agrada oferir cursos especialitzats de manipulació, interpretació i dramatúrgia amb titelles, ombres xineses i/o marionetes. El cursos estan adreçats a adults que utilitzen o volen utilitzar els titelles en el seu àmbit professional (titellaires, mestres, professors, educadors, actors, etc.) Els cursos els imparteixen sempre titellaires professionals de reconeguda trajectòria.

Inscripció i més informació sobre els cursos

Néstor Tel: 649 910 622 Mail: nestor.lapuntual@gmail.com

Cursos i tallers realitzats

Data: 29.06.2017

S. MOTTRAM "La Lògica del moviment"

La Puntual, dins del seu programa d’apropar a grans mestres titellaires internacionals*, porta aquest 2017 el reconegut marionetista i titellaire Stephen Mottram, que presentarà el seu últim espectacle “The Parachute” i realitzarà el Curs/Masterclass “La Lògica del Moviment” del 29 de juny al 2 de juliol. “Entendre el perquè del moviment dels cossos ajuda al titellaire a expressar millor les idees al públic” S. Mottram. Els participants aprendran les teories que Mottram ha anat desenvolupant respecte al moviment del cos humà i dels animals. També s’ensenyaran les bases de la manipulació de les marionetes de fil amb la creueta que porta el seu nom. Tot això amb exercicis pràctics, improvisacions en grup i breus presentacions de projectes individuals i/o col·lectius. *La Puntual en els últims anys ha comptat, entre d’altres, amb mestres titellaire que han impartit cursos com: Neville Tranter, Richard Bradshaw, Los Chon-Chon, Roberto White i Luca Ronga.

Data: 09.06.2015

Titelles Corporals amb Roberto White

Taller de construcció de petites escenes de “titelles”
amb el propi cos i objectes.

Roberto White, el titellaire argentí resident al País Basc, repetirà l’exitós curs impartit per ell mateix al 2011 el proper mes de juny a Barcelona. A més, presentarà una versió actualitzada del seu espectacle “Criatures Particulars”.
Les tardes del 9 al 11 de juny Roberto donarà el curs-taller a La Puntual.
Els participants hauran de portar roba còmoda, negra, sense inscripcions ni marques. En relació als materials podran portar qualsevol objecte que ja estiguin treballant o que creguin que potser pugui ser apte per a aquesta tècnica (mitjons, nassos, trossos d’altres ninots, bosses plàstiques, teles, estris, etc.) L’objectiu del taller, degut a la seva curta durada, és donar nocions bàsiques de la tècnica per a la construcció de escenes pròpies.

Data: 20.05.2015

La gramàtica de la mà

Taller de manipulació i dramatúrgia a partir de la tradició del titella de guant napolità.

L’italià Luca Ronga el proper mes de maig visita la ciutat de Barcelona i representarà el seu espectacle “Le Guaratelle di Pulcinella”, fet pel qual aprofitarem que Luca Ronga ens ofereixi un “curs-taller” els dies 20, 21 i 22 de maig (total 12 hores).

Els participants a través de les indicacions de Luca aprendran sobre les possibilitats de manipulació, dramatúrgia del titella de guant i la construcció de la llengüeta.
Els participants utilitzaran els titelles de Luca Ronga per als exercicis de manipulació.