Presentació de La Puntual

Benvinguts a La Puntual!

La Puntual és el teatre de Barcelona on els titelles, les marionetes i ombres xineses són els únics protagonistes. Cada cap de setmana pugen al nostre escenari per representar les seves històries, contes i obres de teatre per al públic familiar. Un espai escènic íntim, acollidor i ple de sorpreses per gaudir en família.

La Puntual està al barri de La Ribera, al costat del Born, el Parc de la Ciutadella i el Museu de la Xocolata, en un barri on els titelles ja representaven els seus espectacles a les cafeteries a finals del s. XIX.

El nom de “La Puntual” el devem a Santiago Rusiñol, emblemàtic artista del modernisme català. Ell va escriure la coneguda obra de teatre “L’Auca del Senyor Esteve”, l’acció de la qual es desenvolupa en una casa de vetesifils del barri de la Ribera anomenada La Puntual.

La Puntual, la sala

La Puntual és el teatre més petit de Barcelona i té aforament per a 50 persones. El director del teatre és també l’acomodador i a cada funció intentem que, tant els infants com els adults, puguin veure l’espectacle amb la màxima comoditat. El local està climatitzat i les instal·lacions estan aprovades com espai públic adaptat per a persones amb minusvalidesa. La proximitat dels artistes amb el públic fa de les representacions a La Puntual una experiència única.

Fitxa tècnica La Puntual

Aforament: 50 places. Local climatitzat. Instal·lacions aprovades per l’associació “Fundació Integració” com espai públic adaptat per a persones amb minusvalidesa. Escenari: 2,70m d’amplada x 3m de fondària x 4m d’alçada. Equip de so adequat a la sala. Equip d’il·luminació professional. Per detalls sobre les condicions tècniques, trucar a en Néstor : 649 910 622

descàrrega fitxa tècnica de la sala

El Taller de La Puntual

La companyia La Puntual tenim un taller per a la construcció dels titelles, marionetes, escenografies i d’altres elements necessaris per a la producció dels nostres espectacles. També disposem d’una sala d’assaig, una biblioteca especialitzada en el món del teatre de titelles, l’arxiu de fotografies i cartells dels nostres espectacles i titelles, marionetes i siluetes d’arreu del món recollides en els viatges de la companyia. El nostre taller està situat al barri del Putxet i està obert per a la realització de cursos i tallers, així com per a la col·laboració amb altres titellaires per al desenvolupament dels seus espectacles.

Els teatres més ben valorats a Google

El teatre ​La Puntual – Putxinel·lis de Barcelona, El Gran Teatre del Liceu i la Sala Flyhard són els teatres més ben valorats a Catalunya​ segons el cercador Google. El portal, que permet les valoracions del públic i dels usuaris, atorga 4,7 punts sobre 5 destacant aspectes com el tracte amb els espectadors, la qualitat dels muntatges o l’experiència que suposa per a les famílies.   Des de La Puntual volem agrair la confiança dipositada en nosaltres com a sala i com a espai de trobada de famílies diverses. ​Gràcies per valorar la qualitat dels espectacles i altres aspectes com el tracte personal, la humilitat i la vocació de servei de més de tretze anys de trajectòria​, així com la passió pel que fem i l’esperit de superar-nos, dia rere dia, per sorprendre el públic més fidel i per acostar aquells que s’inicien en el teatre de titelles.   Aquesta valoració, que és ​la més alta que rep un teatre a Catalunya​, reconeix tres sales de teatre totalment diferents. La Puntual – Putxinel·lis de Barcelona té com a protagonistes els titelles, marionetes i ombres xineses; el Liceu pren l’òpera i la música clàssica com a referència i la Sala Flyhard fa una aposta decidida per les noves dramatúrgies catalanes contemporànies. Tot i així, hi ha un punt comú denominador: els espectadors valoren aquests teatres com els millors a través de la feina que s’hi realitza.

El teatre més ben valorat
(Google)
4,7
El teatre més ben valorat
(Google)
4,6