Presentació de La Puntual

Benvinguts a La Puntual!

La Puntual és el teatre de Barcelona on els titelles, les marionetes i ombres xineses són els únics protagonistes. Cada cap de setmana pugen al nostre escenari per representar les seves històries, contes i obres de teatre per al públic familiar. Un espai escènic íntim, acollidor i ple de sorpreses per gaudir en família.

La Puntual està al barri de La Ribera, al costat del Born, el Parc de la Ciutadella i el Museu de la Xocolata, en un barri on els titelles ja representaven els seus espectacles a les cafeteries a finals del s. XIX.

El nom de “La Puntual” el devem a Santiago Rusiñol, emblemàtic artista del modernisme català. Ell va escriure la coneguda obra de teatre “L’Auca del Senyor Esteve”, l’acció de la qual es desenvolupa en una casa de vetes-i-fils del barri de la Ribera anomenada La Puntual.

La Puntual, la sala

La Puntual és el teatre més petit de Barcelona i té aforament per a 50 persones. El director del teatre és també l’acomodador i a cada funció intentem que, tant els infants com els adults, puguin veure l’espectacle amb la màxima comoditat. El local està climatitzat i les instal·lacions estan aprovades com espai públic adaptat per a persones amb minusvalidesa. La proximitat dels artistes amb el públic fa de les representacions a La Puntual una experiència única.

Fitxa tècnica La Puntual

Aforament: 50 places. Local climatitzat. Instal·lacions aprovades per l’associació “Fundació Integració” com espai públic adaptat per a persones amb minusvalidesa. Escenari: 2,70m d’amplada x 3m de fondària x 4m d’alçada. Equip de so adequat a la sala. Equip d’il·luminació professional. Per detalls sobre les condicions tècniques, trucar en Néstor : 649 910 622

descàrrega fitxa tècnica de la sala

El Taller de La Puntual

La companyia La Puntual tenim un taller per a la construcció dels titelles, marionetes, escenografies i d’altres elements necessaris per a la producció dels nostres espectacles. També disposem d’una sala d’assaig, una biblioteca especialitzada en el món del teatre de titelles, l’arxiu de fotografies i cartells dels nostres espectacles i titelles, marionetes i siluetes d’arreu del món recollides en els viatges de la companyia. El nostre taller està situat al barri del Putxet i està obert per a la realització de cursos i tallers, així com per a la col·laboració amb altres titellaires per al desenvolupament dels seus espectacles.

Els teatres més ben valorats a Google

El teatre ​La Puntual – Putxinel·lis de Barcelona, El Gran Teatre del Liceu i la Sala Flyhard són els teatres més ben valorats a Catalunya​ segons el cercador Google. El portal, que permet les valoracions del públic i dels usuaris, otorga 4,6 punts sobre 5 destacant aspectes com el tracte amb els espectadors, la qualitat dels muntatges o l’experiència que suposa per a les famílies.   Des de La Puntual volem agrair la confiança dipositada en nosaltres com a sala i com a espai de trobada de famílies diverses. ​Gràcies per valorar la qualitat dels espectacles i altres aspectes com el tracte personal, la humilitat i la vocació de servei de més de 13 anys de trajectòria​, així com la passió pel que fem i l’esperit de superar-nos, dia rere dia, per sorprendre el públic més fidel i per acostar aquells que s’inicien en el teatre de titelles.   Aquesta valoració, que és ​la més alta que rep un teatre a Catalunya​, reconeix tres sales de teatre totalment diferents. La Puntual – Putxinel·lis de Barcelona té com a protagonistes els titelles, marionetes i ombres xineses; el Liceu pren l’òpera i la música clàssica com a referència i la Sala Flyhard fa una aposta decidida per les noves dramatúrgies catalanes contemporànies. Tot i així, hi ha un punt comú denominador: els espectadors valoren aquests teatres com els millors a través de la feina que s’hi realitza.

El teatre més ben valorat
(Google)
4,6
El teatre més ben valorat
(Google)
4,6